60 Brusselse en Antwerpse studenten in West-Vlaanderen voor de collectieve blok van Comac

PERSBERICHT - 60 studenten uit Brussel en Antwerpen doen mee aan de collectieve blok georganiseerd door Comac, de studentenbeweging van de PVDA. Ze studeren in Monsalvaet, West-Vlaanderen, waar ze een gebouw gehuurd hebben. « Nu iedereen steeds meer aan zijn lot wordt overgelaten, is de blok een plaats van wederzijdse hulp en solidariteit om iedereen de kans te geven om te slagen voor zijn examens » legt Max Vancauwenberge uit, een van de verantwoordelijken van de collectieve blok van Comac.

 

De 40 studenten staan elke ochtend om 7u30 op om te ontbijten en studeren vervolgens tot 20u. Een groep vrijwilligers zorgt voor de maaltijden en tussendoortjes tijdens de vaste pauzemomenten. 's Avonds worden er activiteiten aangeboden zodat de deelnemers zich kunnen ontspannen.

 

Met dit initiatief wil Comac het beste kader bieden aan de studenten tijdens de moeilijke periode van de blok. Op hetzelfde moment geeft het een middel om de strijd voor een herfinanciering van het onderwijs te strijden, voor een betere begeleiding en tegen de sociale ongelijkheid in het onderwijs. « Met de onderfinanciering van het onderwijs en de dalende kwaliteit die hieruit volgt, hebben meer en meer studenten hulp nodig om te slagen » vertelt Iman Ben Madhkour, verantwoordelijke bij de collectieve blok van Brussel en Antwerpen. Bepaalde bedrijven hebben overigens gekozen om tot 850 euro te vragen aan de deelnemers van een begeleide collectieve blok, een zeer lucratieve onderneming.

 

De blok van Comac wordt aan de democratische prijs van 75 euro aangeboden, « waarmee het eten en het gebouw betaald wordt » verklaart Max Vancauwenberge. « We organiseren in totaal 5 collectieve blokken, waarbij we 250 deelnemers verzamelen vanuit alle hoeken van het land » concludeert hij.


Contact: Max Vancauwenberge, vancau.max@gmail.com, 0484 00 13 54

In samenwerking met: